2017. okt 17.

Kaukázus: Hostess

írta: szúrós történetek
Kaukázus: Hostess

kaukazus2.jpg

Kaukázus: K.U.S. (Kérni Ugyanazt Semmi) albumborító

 
Eki, Kati, Formek, Kóla          Amikor először hallottam ezt a számot, nem értettem a szövegét, hogy Kati meg a kóla között mi az a formek. Aztán persze az okosabb ismerőseim elmagyarázták, meg is akarták mutatni, de már nem volt senkinek.

Ez amúgy is jellemző a designer szerekre: mire megtudjuk, hogy egy-egy betűcsoport mit is jelöl, már nem is kapható. Mire betiltják, már arra sem emlékszik a többség, hogy egyáltalán volt ilyesmi.

A dal amúgy 2014-ben jelent meg, a 4mec 2012. január elsejével került tiltólistára.

Olyan ez a dal, mint egy menü, mindenki kiválaszthatja a neki leginkább megfelelőbb anyagot: az első két sor a „legális” szerek felsorolásával kezdődik a sörtől a viszki-szódáig, majd a következő sorban már a fű, a gyors, a gomba szerepel. Nagyjából így néz ki a drogos karrier is. Ha van egyáltalán kapudrog, akkor az alkohol és a nikotin az, mert ezekkel találkozik először a későbbi drogos (és a későbbi nemdrogos is, természetesen). És bár amúgy legális szerekről van szó, abban az életkorban, amikor ez történik, használatuk csak a szabályokat megsértve lehetséges.

„Mindenki a barátom, de egy arcba se nézek bele”           A szerek használata legtöbbször közösségi élményként, egy közösség tagjaként kezdődik el, de ahogy kialakul, majd elmélyül a függőség, úgy válik a többiekkel való közösség a szerrel való együttlétté.

„Tökéletesen szarok bele”           A függőség mélyén már nincs önálló akarat, csak a sóvárgás, a kattogás, a muszáj. Minden más lényegtelen, a dolgok, emberek ez alapján lesznek értékesek vagy fölöslegesek.

Dr. Nagy István Miklós


Amennyiben Önnek vagy hozzátartozójának kábítószer-problémája van, keressen minket bizalommal!
Drogprevenciós Alapítvány  1134 Budapest, Csángó u. 3/b.
Nyitva: Hétfő-péntek 16-19 óráig

Szólj hozzá

drog addiktológia Dr Nagy István